donderdag 2 maart 2017

Voorjaarsvakantie, het vliegt voorbij..

Ik vind dit altijd een beetje een rare vakantie.
Fijn hoor, dat zoonlief weer gezellig een weekje thuis is. Dat is super!
Maar verder is het een rare week.
Het weer is meestal niet zo mooi dat je naar buiten kan, voor je lol, dan hé. Het kan natuurlijk wel, maar heel lekker is het niet, zo in de regen en de wind. Met de hond moet je natuurlijk wel, maar goed, gezellig buiten zitten met een kopje thee in weer en wind.... nee dat vind ik niks.

Meestal is 1 van ons 3 ziek, want dan hebben we de kerstgriep en alle andere griepjes nog niet gehad en dan slaat het hier toe. Dus op vakantie gaan, doen we niet meer, nadat we dat een paar jaar achtereen wegens ziekte eerder thuis kwamen dan gepland. Daarbij is een weekje vakantie ook wel erg kort om dan ook nog weg te gaan, dus nee. Voor ons een gezellige thuisblijfvakantie. Maar qua griep gaat het nu goed. De griep sloeg niet heel hard toe, en iedereen kon al kwakkelend, hoestend en niesend de eindstreep naar de vakantie halen. Al is het wel hardnekkig, het hoesten blijft een beetje evenals het gesnotter..

En nu is het heerlijk vakantie. Wat deden we zoal tot nu toe?

Maandag kwam er een vriendje spelen en hebben ze heerlijk buiten gespeeld en op de computer een spel gedaan en 's avonds was er natuurlijk nog voetbaltraining. Ook dat ging door, ondanks de regen.

Dinsdag ging zoon met hetzelfde vriendje naar het zwembad en mocht hij daarna ook nog blijven spelen. Wat leuk! Tas mee, met handdoek en zwembroek en een trommeltje met boterhammetjes, een pakje drinken en een flesje water en wat snoepjes om uit te delen aan vriendje en zusjes enzo. Hij heeft genoten en kwam moe maar voldaan weer thuis. We deden nog een spelletje en hij mocht nog even opblijven.

Woensdagochtend heeft hij heerlijk geknutseld, alvast voor de verjaardag van papa. Heel precies en keurig werd er gekleurd en stiften en linialen en potloden, alles kwam uit de kast ;) 's middags zijn we naar de bieb geweest. Dat is ook altijd zo gezellig. Meestal doen we dat op vrijdagavond, als soort van uitje, maar nu dus gewoon op woensdagmiddag. Heel leuk. Daar zit ook de spelotheek bij in, en zoon heeft zich een Playmobil kasteel uitgezocht om mee te spelen. Ook ging er een flinke stapel boeken mee, genoeg om zich mee te vermaken als hij 's ochtends vroeg wakker is en ook 's avonds leest hij altijd even in bed. Ook ging er een voorleesboek mee, dat vind hij altijd nog leuk. Dus dat blijven we doen. Tegen 5-en zijn we naar een wok-restaurant gereden en hebben we genoten van het buffet. We vinden dat altijd wel leuk om te doen, wie niet? Maar we hadden een reden. Zoon heeft zich de afgelopen 20 weken flink in het zweet gewerkt om zijn typdiploma en Word en PowerPoint te behalen. Hij had zo hard gewerkt en deed elke dag keurig zijn huiswerk, op het laatst zelfs 2x per dag, om zijn snelheid in typen nog wat op te krikken en het examen is geweest. De uitslag is nog niet bekend, maar de prestatie die geleverd is, is enorm. Hij heeft er hard voor gewerkt en ging van 2 vingers typen naar 10 vingers blind typen en nog snel ook. Inmiddels kan hij mij uitleggen hoe ik een PowerPoint presentatie moet geven en dat is natuurlijk hartstikke leuk! En knap gedaan en volgehouden, ook toen het erg saai werd, al moest hij ook wel eens een keertje aangespoord worden natuurlijk, maar het overgrote deel heeft hij uit zichzelf gedaan en dat moest uiteraard beloont worden, vonden wij. Dus hij mocht kiezen, en het werd de wok. Nou prima! Altijd goed :)

En vandaag, donderdag, is hij een dagje naar de manege. Ze hebben een kinderdag en dan doen ze behalve paardrijden nog een heleboel andere leuke dingen met en voor de paarden en pony's. De hoefsmid zou nog langskomen, dat is best bijzonder om te zien natuurlijk. Dus vanmiddag als ik hem ophaal, zal hij wel weer in geuren en kleuren vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt op de manege. Altijd leuk! En ik, ik ben vanochtend aan het poetsen geslagen, dat was wel nodig. De badmatten zitten in de wasmachine en de handdoeken liggen weer schoon en wel in de badkamer. De wastafel werd schoongemaakt, en ook de hele bovenverdieping werd gepoetst en de badkamer en wc boven zijn weer spic en span. Alle stof dwarrels zitten weer in de stofzuiger en ook de trap is gesopt. Nu had ik even tijd voor een kop koffie en een blog schrijven en dadelijk is het tijd om de hond uit te laten en een boterhammetje te eten. Daarna is de benedenverdieping aan de beurt. 1 wc is al schoon, dat had ik vanochtend al gedaan, maar dan moet er nog 1 wc en de hal en de woonkamer en de keuken. Dus ik sop dadelijk gewoon weer vrolijk verder, nou ja, vrolijk. Leuk is anders, maar het knapt er meestal wel fijn van op. Daar doen we het dan maar voor ;)

Morgen, vrijdag, staat er nog niets vast, maar een ontbijtje bij de bakker staat nog op het verlanglijstje en de bios. Een Lego film, wil zoon graag zien. Dus zoiets zal het wel worden. Of misschien een ochtendje indoor-speeltuin, kan ook. We kijken wel even waar we zin in hebben.

Zaterdagmiddag staat scouting op het programma en zondag.... ik denk dat we dan gewoon lekker thuis blijven en wat spelletjes gaan doen. Want dat is toch altijd het gezelligst op zondag, vinden wij. En waarschijnlijk eten we dan patatjes of iets anders lekker, om de vakantie mee af te sluiten.

Want na zondag is de vakantie toch echt weer voorbij. Wat jammer, het gaat ook zo snel!
Dan komt de tijd weer van wekkers zetten, opschieten, broodtrommeltjes vullen en uitzwaaien. Ik ben blij dat het nog even een paar dagen duurt. En kijk nu al uit naar vanmiddag, als ik zoon weer fijn kan ophalen en we weer heerlijk samen op de bank kunnen kletsen met een grote pot thee en een schaaltje met koekjes met de houtkachel aan. Heerlijk even kloeken, bijpraten en genieten van elkaar, zijn wereldje en zijn gedachtegang over dingen, want wat wordt hij snel groot! Ongelooflijk. Zo hard als dat gaat. Daarom vind ik het extra belangrijk om mooie herinneringen te maken, tijd voor hem vrij te maken, telefoon uit, rituelen te maken, zodat hij zich dat later herinnert als hij groot is en terugdenkt aan zijn jeugd. Ik hoop maar dat hij het leuk vind, nu en later ;)