zondag 6 maart 2016

Zondagmiddag maal... traditie?

Het is hier zo langzamerhand een traditie aan het worden.
Zondag is pizza dag.
We maken het deeg in de broodbakmachine.
Heel simpel.
Gisteravond hadden we alvast de tomatensaus gemaakt, zodat de smaakjes goed konden doortrekken. Het was inderdaad erg lekker.
Wat ging erin?

1 pakje gezeefde tomaten
uitje
spekjes uitgebakken (voor een keertje)
worstvlees (voor een keertje)
En natuurlijk knoflook

Dat even een tijdje laten pruttelen/inkoken en de pizzasaus was klaar en verdween in de koelkast tot vanmiddag.
Het deeg werd uitgerold tot 2 middelgrote pizza's, de pizzasaus erover verdeeld en een bol mozzarella werd over beide pizza's verdeelt. Ook ging er nog een handje geraspte kaas over, wat ik altijd bewaar in de bak in de vriezer, van overgebleven stukjes kaas. Die rasp ik en verdwijnen dan in de vriezerdoos. Zo gaat er niets verloren. Op zondag kunnen we dan zo een eetlepeltje kaas of zoveel je wilt over de pizza strooien. Heerlijk!


Ook is de zondagmiddag, snoepmiddag.
Dan komt er allerlei lekkers op tafel, van snoepjes tot chips en chocola.
En je mag dan van alles wat pakken.
De rest van de week, wordt hier behalve het snoepje op woensdagmiddag namelijk niet gesnoept.
Geen nootjes geen snoepjes geen chips.
Wel een koekje bij de thee, hoor ;)
Maar door het snoepen de rest van de week te beperken, hopen we iets gezonder te blijven en blijft het snoepen bovenal: bijzonder! Dat vinden we belangrijk. Dat het speciaal blijft. Vandaar.