vrijdag 1 januari 2016

2016 en wat eraan vooraf ging

De beste wensen voor het nieuwe jaar!
Dat het een mooi, creatief, gelukkig en gezellig en tevreden nieuw jaar mag worden!

Oudejaarsdag werd hier op de valreep nog gevuld met een logeetje.
Gezellig, samen ontbijten, oliebollen kopen en de jongens hebben heerlijk gespeeld.
Het logeetje ging tegen 14.00uur weer naar huis, al hadden ze nog dagen kunnen spelen.
De avond vulde zich met de klanken van de Toppers en tussendoor met wandelingen met de hond, oliebollen en chips en nootjes en frisdrank. Dat is iets wat hier normaal gesproken nooit op tafel komt. Maar geen cola of ander spul, nee gewoon aardbeiranja met bubbelwater in een mooi wijnglas ingeschonken. Voor ons een glas mousserende rosé uit de doos van Fattoria la Vialla. Ook lekker.
Gelukkig vond de hond het niet eng, dat geknal.
Om 00.00uur hebben we de champagne ontkurkt met een flinke knal ;)
Erg lekker was de champagne niet. We hebben de fles maar gebruikt om de vuurpijlen die we nog over hadden in af te vuren, de hemel in. Gelukkig was het helder en was het mooi om te zien.
Om 01.00uur vonden we het mooi geweest voor onze zoon en ook voor onszelf en dus gingen we naar bed.
Nieuwjaarsdag begon tegen 09.00uur met een klein ontbijtje en daarna naar opa en oma en vanmiddag was het volgens traditie: 'toetes' ophalen. De basisschoolkinderen mogen dan bij familie en buren de nieuwjaarzak (snoepzak) ophalen. We hebben een kleine familie en kleine buurt dus onze zoon was klaar na 8 toetes, maar geloof me, meer dan genoeg snoep tot de zomer en misschien nog wel langer. Gelukkig is onze zoon niet zo'n snoeper. Het sorteren was het grootste feest. Losse snoepjes in die bak, spekkies is die andere bak, chocolade.. bleh.. das voor mama ;), koekjes in weer een andere bak, en zo ging het door. Vanavond lag hij moe, maar bijzonder voldaan in zijn bed. Hij zei: mama, volgens mij heb ik wel snoep tot volgend jaar! Ja, zei ik, volgens mij ook. Heerlijk, zo'n vooruitzicht voor zo'n klein manneke.... ;) dat moet vast lekker slapen, toch?