vrijdag 25 december 2015

Kerstdagen 2015

Heerlijk. Het is kerstvakantie en vandaag 1e kerstdag.
Het is de dag van de cadeaus. Met Sinterklaas waren die er niet.
Vanochtend nadat we uitgeslapen waren en de hond uitgelaten, hebben we om beurten met een
dobbelsteen gegooid. Als je 6 gooit, mag je een pakje pakken met je ogen dicht en geeft het aan degene waarvan de naam op het pakje staat. Dat ging goed. De cadeautjes vielen in de smaak :) 
Er was een doosje lego, een zelfgemaakte pyjama, een overall voor in de tuin, gelpennen, en een boek vol proefjes om thuis te doen, een boek over het raadsel van alles dat leeft en een doos van fattoria la Vialla, uit de Toscane. Zie hun website:www.fattorialavialla.it
Biologische pasta's en pastasausen en wijnen die vele prijzen gewonnen hebben. Het bevalt ons uitstekend om op dagen dat er snel iets gekookt moet worden, kunt pakken van de voorraad biologische pastasaus. En het is bijzonder lekker, en dat is het belangrijkst. En goedkoop is het niet, maar als je 2dagen met 1 potje pastasaus doet dan kun je toch voor €2,50 per 3 personen eten. Dat is toch minder als €1,00 p.p per maaltijd. Dat valt mee, toch? Een rondje snackbar wat in het verleden op dat soort dagen werd gehaald is toch flink duurder en ongezonder. Ik vond het een goede middenweg. En met deze doos kunnen we nu weer een hele tijd vooruit, want we eten het niet dagelijks. Alleen op dagen dat er heel snel gekookt moet worden. Zo blijft het bijzonder en de snackbar ver weg. 

Maar nu, kerst... 
Deze kerst geen familiebezoek.
Gezellig met ins 3-en thuis. 
Gezellig rustig ontbijten, koffie drinken, met z'n allen de hond uitlaten en spelletjes doen. Leuk! Ook omdat het kerst is, is er een fles cola ;) en lekkere nootjes en chips op tafel. Mini saucijzenbroodjes erbij, uit het gekregen kerstpakket, heerlijk. 
Straks maak ik de uiensoep met soepstengels en klaar is ons kerstdiner. En als toetje is er ijs.
Slagroomijs had ik een paar weken geleden gekocht bij de normale boodschappen. Verder maak ik straks nog custardvla met slagroom en een schepje jam kan er op tafel opgeschept worden, voor wie dat wil. 
Dat wordt ons kerstdiner. Niet groots, geen 6 gangen en niet omdat het niet kan, maar omdat we het 
graag simpel houden dit jaar. Zo hou ik meer tijd over voor spelletjes en wandelingen. Leuk!