vrijdag 13 november 2015

Gezinsuitbreiding

Hoera!
Er is gezinsuitbreiding!
Helaas geen baby, dat zit er niet meer in, maar een puppy!
We hebben hem vorige week donderdag opgehaald.
Ja... hem, het is een jongetje en hij heet: Hummer :)
En dan denk je vast, oei vast een grote hond, maar nee hoor het is een Shih Tzu. Een zwart met een wit blesje voor op zijn borst. En hij is klein, hij weegt net 2,5kg en groot wordt ie niet. Ik geloof iets van 27 cm schofthoogte.
De eerste nacht was hij keurig stil, de tweede ook en toen begon het.., keffen en piepen, maar niet de hele nacht steeds maar even en dan weer een paar uur stil. Nou dat vond ik toch best knap van zo'n hondje dat net bij zijn moeder weg is. Inmiddels is het gekef en gepiep over 's nachts. En zelfs kan hij zijn plasje al de hele nacht ophouden. Super.
Ook in huis gaat het steeds beter met de zindelijkheidstraining. We zijn nu van elk half uur naar elk uur naar buiten om te plassen en dat gaat prima, heel soms nog een ongelukje, maar ja, dan snel oppakken en naar buiten ermee, hij is ook nog maar 12 weken. We moeten allemaal leren, de hond maar wij natuurlijk ook. Toch wordt hij al wat vrijer en dat vertaalt zich naar af en toe bijten in de kast, de stoelpoot en soms wat tenen die voorbij komen, dus we hebben nog genoeg te doen en te leren aan de hond, wat is wel en wat is niet goed. Het commando: zit, heeft hij al aardig onder de knie. Nu de rest nog. Ik zal een dezer dagen even een foto bijplakken.