woensdag 22 juli 2015

Vakantieweek 2: de eerste logee

Dinsdag was de dag dat een vriendje van onze zoon kwam logeren. Dat hadden ze bedacht na een middagje spelen. Nu is mijn zoon nog nooit ergens wezen logeren en ook is er nog geen vriendje bij ons geweest om te logeren. Dat het nog nooit eerder gebeurd is, zit in het feit dat er geen opa en oma is die dat leuk vinden. Maar als je 7jaar bent word het toch ook de hoogste tijd dat je dat leert.
Dus hierbij was er een debuut!
Onze zoon vond het reuze spannend allemaal, ondanks het feit dat het bij ons thuis zou zijn.
Hoe zal dat zijn?
Is hij er al?
JA, hij is er!
Ze gingen meteen heerlijk spelen.
's Avonds hebben we samen wraps met krokante kip gegeten met daarbij een salade van komkommer, ijsbergsla en tomaten. Erg lekker. Daarna nog even spelen en uiteindelijk na ook nog te hebben gedoucht verdwenen de mannen naar boven. Na het nodige gekletst :) vielen ze uiteindelijk rond 21.30uur in slaap.
Vanochtend werden ze voor zessen alweer wakker en als ze wakker zijn, dan zijn ze ook echt wakker ;)
Ze hebben zich de hele ochtend prima vermaakt en rond 11uur zijn we naar de bioscoop gegaan. Er draaide een film van de Minions die ze graag wilden zien.
Dus daar gingen we en met een 3D brilletje op onze neus hebben we de film bekeken. Echt een aanrader. Leuk! Om de kosten binnen de perken te houden hebben we de bioscoopbonnen gebruikt die we al een hele tijd hadden liggen. En voor tijdens de film voor elk een zakje met snoepjes van thuis. Dat werkte prima. Voor de terugweg in de auto had ik voor elk nog een zakje met daarin een plak ontbijtkoek en daarmee zouden we het wel gaan redden tot we thuis ons konden storten op de broodjes knakworst die ik voor vertrek al had klaargezet op het aanrecht.
Bij thuiskomst heb ik meteen de knakworstjes warm gemaakt en de tafel gedekt.
Wat hebben we gesmuld buiten op de picknicktafel onder de parasol.
De rest van de middag hebben ze doorgebracht in het zwembadje dat we hebben staan in de tuin. Erin, eruit, erin, eruit... :) maar na verloop van tijd zie je dan toch dat ze moeite hebben om samen wat te doen. Zelfs voetballen werd lastig, terwijl ze dat het liefste doen.
De vermoeidheid slaat toe.
Af en toe verdween er een duim in de mond van het vriendje waardoor ik op het verzoek om nog een nacht te blijven slapen, toch maar heb aangedrongen om dat even een dagje uit te stellen. Dus hij komt weer terug deze week om nog een nacht te slapen en dat is helemaal goed. Kunnen ze beide even bijslapen en blijft het leuk.
Het eerste logeerpartijtje is geslaagd!
Iedereen is er wijzer van geworden en dat is super.
Zelfs voor ons als ouders is zo'n eerste keer toch nog best spannend, want je wilt zo graag dat het leuk is, voor je zoon maar zeker ook voor het vriendje. Maar missie geslaagd en voor herhaling vatbaar!