woensdag 6 mei 2015

Meivakantie met een missie

Het is vakantie en dat is heerlijk!
Even weer samen met mijn zoon de hele dag doorbrengen, hoe leuk is dat?

We hebben deze vakantie wel een missie: onze zoon wil het C-diploma van zwemmen halen.
Hij heeft al zijn andere zwemdiploma's via de spoedcursus gedaan en dat bevalt hem erg goed.
Hij boekt snel vooruitgang en het allerbelangrijkste, hij wordt niet telkens ziek.
In het verleden, bij normale zwemles had hij telkens oor- en longontsteking. Na 3 x longontsteking besloten we dat het niet verder kon. Op advies van de KNO-arts hebben we toen een zoutwaterbad i.p.v. een chloorbad gezocht en daar is hij toen gestart met zwemlessen. Ook daar kreeg hij echter last, al ging het wel langer goed, maar toen adviseerde de zweminstructeur daar om een spoedcursus te doen. Zo heeft onze zoon zijn A en B gehaald. Het A-diploma nam 2 weken zwemmen in beslag en heeft hij in een zomervakantie gehaald en zijn B-diploma heeft hij in 1 week gehaald. En hopelijk mag hij eind van de week ook zijn C-diploma in ontvangst nemen.
Dan kan ik hem met een gerust hart het water in laten gaan en hem mee laten gaan met zwemfeestjes en discozwemmen. Al moeten we het zwemmen natuurlijk wel bijhouden. Dus deze week zwemt hij elke ochtend van 8.30-10.45uur en hopelijk mag hij dan vrijdag afzwemmen. Hoe leuk is dat! 

Ondertussen worden de middagen stilaan gevuld door afspraken met vriendjes om te spelen en mee te eten. Allemaal prima! Gezellig juist!
En dan hebben we volgende week nog een week vakantie. Daarvoor heb ik nog niets gepland. Na zo'n intensieve zwemweek is het ook heel goed om even uit te rusten en lekker te relaxen en niets te plannen. We zien dan wat de dag ons brengt. En ik moet nog even op pad met mijn zoon om zijn kledingkast wat aan te vullen. Hij groeit als kool en is nu aan maat 134 toe. Op het lijstje wat ik maakte staan: een katoenen broek (1of 2), T-shirts, longsleeves, korte broeken, hemdjes, ondergoed en sokken. En waarschijnlijk ook nog een nieuwe zwembroek en een zonnebril. Hij is op zijn net nieuwe zonnebril gaan staan.... handig :(

Verder zodadelijk nog even de boodschappen uitpakken die mijn man nu aan het kopen is en de strijkplank moet ik nodig weer eens gaan gebruiken. In de vakantie versloft de regelmaat toch wat sneller. Ook bak ik vanavond nog een broodje en dan is het morgenochtend om 8.00uur in de auto naar het zwembad, proef-afzwemmen en daarna komt er een vriendje spelen.
Heerlijk vakantie!