dinsdag 17 februari 2015

Voorjaarsvakantie! Hoera!

Het is hier alweer voorjaarsvakantie! Hoera!
Mijn zoon is er wel weer aan toe, lekker even zelf zien wat de dag brengt, beetje lego bouwen, beetje rondhangen, beetje vervelen (altijd goed voor de creativiteit), beetje knutselen, beetje timmeren, gezellig samen thee drinken, gezellig kletsen, samen een spelletje doen, lekker een beetje ravotten en gezellig een beetje dit en een beetje dat.
Heerlijk, dat we even niet op de klok hoeven te kijken hoe laat het is.
Lekker rommelen en genieten. Ik vind het fijn!
Ik heb dan ook de hele week vrij van werk en opleiding en heb alle tijd om leuke dingen met hem te doen. We hadden geen plan, maar die hebben we bij nader inzien toch maar snel gemaakt. Anders zijn we straks aan het eind van de vakantie en zijn we weliswaar goed uitgerust, maar hebben niets ondernomen. Dat is natuurlijk ook jammer. Dus: een plan...

Maandag:
Dat was een dag van lekker aanmodderen en 's middags zijn we nog even bij mijn moeder op bezoek geweest, even samen een spelletje en toen weer lekker naar huis en natuurlijk even opblijven.
Vandaag was ook leuk.
Er kwamen wat mannen ons afdak schoonmaken wat in de loop van de winter helemaal groen was geworden. Vanuit de woonkamer kijken wij daar precies op, dus dat moet wel schoon en dat is het nu ook alweer. Fijn!
Ook moest de poes nog naar de trimmer, dus die werd gekamd en geknipt en mooi opgepoetst en nu is ze weer een mooi poesje. Ze heeft vaak klitten, maar die krijg ik er zelf niet uit, gelukkig hebben we de trimster dichtbij en is het klusje weer geklaard.
Daarna bij de bakker broodjes gehaald (doen we bijna nooit), tas gepakt en rond 10.30uur hup in de auto en we zijn naar de dierentuin gegaan. We kwamen aan in de regen, maar al snel werd het droog en was het toch heerlijk om daar gezellig rond te lopen en overal bij de dieren even te kijken. We hadden geluk, de maki's werden net gevoerd. Wat een grappig gezicht.
Ook de leeuwen die we vroeger niet zo goed konden zien, liepen nu vrij dichtbij rond. Wat een imposante beest, en wat een prachtig geluid maakt hij, ongelooflijk. En de kindertjes van mama tijger waren vandaag buiten, bijzonder om te zien.
Bij de vissen hebben we even een broodje gegeten met een pakje sap en toen konden we weer verder. Al met al zijn we er toch een uurtje of 4 geweest en moe maar voldaan gingen we de auto weer in. Onderweg zijn we nog even gestopt voor een kopje thee en een bittergarnituurtje, om het even te vieren, dat we vakantie hebben. Lekker!
Bij thuiskomst ben ik snel achter de pannen gekropen en heb ik het restje overgebleven macaroni van gister opgewarmd en daarbij een salade van spitskool met rozijnen gemaakt, en dat was heerlijk!

Morgen wordt een rustige dag thuis, althans mijn zoon heeft een afspraak om te gaan paardrijden, maar daarna hebben we nog niets gepland. We zien wel wat de dag gaat brengen.
En donderdag? Dan komt er een vriendje spelen en dan hebben we vrijdag waarin we vroeg in de ochtend even naar de tandarts moeten voor controle en verder hebben we nog niets gepland. En dan is het weekend en dan is er ook nog niets gepland, dus dan is het weer een mooie gelegenheid om nog iets te bezoeken of ergens heen te gaan voor een mooie afsluiting van deze vakantie, wat gaat dat altijd toch snel voorbij. Jammer is dat. Maar morgen is het pas woensdag, dus we gaan er flink van genieten! Het schijnt mooi weer te worden, dus wat willen we nog meer....?